Следвай ни в:

Лична репутация на CEO

Case Study

Компанията

Нашият клиент е собственик на няколко фирми, които се занимават с внос и производство на продукти,
както и развива своя бизнес в сферата на услугите и транспорта.

Предизвикателството

Бяхме потърсени, защото клиентът ни преди време е имал проблеми с личната си репутация. Бил е компрометиран в медийното пространство в страната, като случаите с него са преувеличени от всички медии. Попаднал е в телевизия и новинарски блокове. Клиентът ни сподели, че въпреки негативната кампания спрямо него, той не е бил обвиняван от когото и да е било и в каквото и да е било. Но негативните публикации, които се класират в търсещите машини, му пречат да развива своя бизнес извън пределите на страната. Искаше от нас да се погрижим за персоналния му имидж в Интернет.

Решението

Първо прегледахме Google.bg за класираните публикации и се сблъскахме с 15 негативни резултати в първите 20 места на търсачката.
Стартирахме 6 месечна кампания по управление на онлайн репутация на нашият клиент и се концентрирахме върху създаването на положителни материали. Всичките над 60 материала бяха с позитивен характер и с акцент бизнесите на клиента ни. Той не искаше да се акцентира върху самото му име, а по-скоро върху това с какво е добър – внос, логистика и дистрибуция на хранителни продукти.
Публикувахме материали както във водещи новинарски сайтове, така и в партньорската ни мрежа от блогъри (повече за Блог PR услугата ни). След което оптимизирахме тези ресурси за Google.bg, с цел позиционирането им на челни места в търсачката.
Освен ресурси на български, се създадоха и публикуваха такива на английски в англоезични новинарски сайтове със средна посещаемост, но висок trust rank.

Постижения

След приключване на 6 месечната кампания, отчетохме

  • 100% положителни резултати в първите 20 позиции на Google.bg;
  • класиране на положителни снимки по търсене на името на нашият клиент в Google Images;
  • повишаване на видимостта на компаниите, собственост на нашият клиент и техните продукти/услуги.

Снимки към проекта

Информация за проекта

статии

блогъра

% положителни статии