Медиа мониторинг и планиране

Мониторингът е задължителен елемент в следенето и изграждането на положителна онлайн репутация особено в състояние на криза. Следейки какво, къде, кога и как се пише за Вас и Вашата компания ние можем максимално бързо да изготвим най-добрата стратегия за нуждите на Вашата компания и следователно да предвидим, да спрем или да овладеем кризата.

Ние разбираме колко е важен добрият медиен мониторинг за цялостния имидж на Вашата компания и на Вас като публична личност, затова сме разработили специализирана услуга в областта на наблюдението и анализа на медийното пространство у нас, както и влиянието му върху репутацията на нашите клиенти.

Услугата осигурява възможност за бизнес анализ, чрез който да се улесни създаването на канал за ефективна комуникация относно мнението за клиента във външни новини – свързани с управлението на политиката на компанията. По този начин може да бъде увеличена максимално вътрешната репутация на компанията чрез предаването на ясно мнение за външните новини от медиите.

За всяка компания или индустрия се разработва ясно направление на медиа планирането, като целта е да се идентифицират отчетливо ползите за бизнеса, както и да се минимизират разходите. В резултат на това се разработват категоризирани новини, специализирани за индивидуалните нужди на крайния потребител.

Големият брой от покривани медийни източници ще ви даде възможност да издигнете корпоративния маркетинг на компанията си както и обхвата на бизнеса си на едно по-високо ниво.

Чрез детайлен мониторинг на определена индустрия Вашата фирма ще бъде винаги в крак с последните нововъведения на пазара. Ще можете по-лесно да се ориентирате към нови пазарни ниши, на които да позиционирате бизнеса си, както и да заемете челна позиция в бранша.

Какво получавате с услугата медиа мониторинг?

Екипът на ОРМ.БГ следи всички водещи новинарски сайтове и портали в страната, като заедно с това не пропускаме събитията, случващи се в българската блогосфера. Мониторингът на блоговете и форум платформите ни дават уникалната възможност да актуализираме информацията си постоянно, като предоставяме най-широк спектър информация за Вас или Вашата фирма. Мониторингът се осъществява чрез уеб базирана система, до която ще имате достъп като наш клиент. Ще имате възможност в реално време да следите какво се пише за Вас в големите новинарски сайтове, блогове, форуми и социални мрежи като facebook, twitter, google+, linkedIn и други.