SEO процеси – автоматично публикуване

В две от предните публикации споменахме за някои SEO процеси и софтуер, който може да ни помогне с подготвянето на съдържанието. Кога обаче да публикуваме? Опитът показва, че за да се индексират сравнително бързо новите публикации, публикуването на ново съдържание е добре да е поне два пъти седмично. Тук принципа е колкото повече – толкова по-бързо Google индексира новата информация. Е, и линковете не се за пренебрегване. 🙂 Както споменахме по-рано, съдържанието трябва да е уникално и смислено, полезно за потребителя.

Публикуването на текстове може също да е отегчително и отнемащо време занимание. За автоматизираното поставяне на информация в блоговете, използвам нашият ORM инструмент – ORM Submitter. Той работи за няколко блогови платформи, от които най-известните WordPress, Blogger и др. Идеята на системата е предварително да се добавят всички текстове, които трябва да се публикуват, след което по ваш избор се избира часа, в който  да се публикува материала.

Предварително се задава и URL адреса на блога, в който ще се публикуват текстовете. Има възможност блоговете да се разделят в категории, както и да се избере произволно публикуване на текстовете. След настройването на всеки един блог или група от блогове, текстовете се публикуват автоматично без ваша намеса до изчерпването на всички публикации, определени за блога или групата блогове. Улеснението идва от там, че настройките се правят веднъж, след което вашата работа е единствено да добавяте новите текстове за категорията, когато се изчерпят.

Остави мнение