Българската Twitter класация от ORM.BG

В началото на тази седмица представихме бета версия на нашия най-нов проект – Twitterrank.bg. Неговата цел е да популяризира социалната мрежа Twitter и да предостави статистически данни за българското потребление.

Актуалната Twitter класация и статистика днес:

До скоро приблизителният брой на българите в най-популярната микроблогинг платформа бе неясен, а днес според данните от Twitterrank.bg можем да кажем, че активните такива са около 12600. За последната седмица българите в мрежата най-често пишат от 11.00 до 23.00 часа, като пикът с най-много туитове е около 22.00 часа. Дните, бележещи най-висока активност съответно са сряда, четвъртък и петък.

Какво представлява класацията?

Twitterrank.bg  е външно приложение за социалната мрежа Twitter, използвайки API. Класацията се определя чрез алгоритъм, който следи няколко показателя за активността на потребителите. На началната страница на проекта ще намерите ТОП 10 най-известни потребителя. Можете да проверите на кое място е Вашия акаунт като използвате търсачката. В левия сайтбар са разположени най-популярните теми в БГ Twitter мрежата за последните седем дни – или казано по друг начин най-използваните хаш тагове за това време.  Менюто включва данни за „Най-влиятелни потребители”, „Статистика по време”, „Последни 100 туита”. За собствениците на блогове и сайтове, сме предвидили възможността да вземат „бадж“, който указва мястото им в класацията.

За всеки един потребител съществува и базова статистика – колко последователя има, колко потребителя следва, колко туита е публикувал, кога най-често туити. След като се логнат с профилите си, потребителите имат възможност да въведат до 7 уеб проекти със свободно избираем anchor текст, до 7 връзки до профили в социални мрежи и до 7 интереса.

Това са основните функционалности на Twitterrank.bg, като в бъдеще подготвяме още много изненади за потребителите на платформата.

Ако проектът Ви допада и искате да спомогнете за неговото развитие, можете да ни подкрепите като влезете в профила си в Twitter чрез бутона най-горе вдясно в сайта. По този начин позволявате на Twitterrank.bg да използва Вашия API ключ (access token), чрез който да подобрим статистиката за българското Twitter общество.

2 Comments

 1. ilko gruev Says Отговор

  Успех на проекта.
  Може ли да дадете „позволената“ информация за критериите при класацията. Не са споменати нито на сайта, нито в тази статия. А вероятно светлината по въпроса може да помогне и на самия проект.

  И почти по темата… моля, оправете линка на този сайт за споделяне на статия в туитър – горе вдясно, до иконата за английска версия. Сега малко перверзно насочва към фб.

 2. Veni Says Отговор

  Благодарим, Илко!
  Сред основните критерии, според които се формира Twitter класацията са:
  – активност на потребителите / колко често публикуват;
  – колко български потребителя ги следват;
  – още няколко показателя, които правят класацията уникална, като ще ги запазим в тайна. 🙂

  Линка е оправен, като това са профилите/страниците ни в социалните мрежи.

Остави мнение